• Informace k zahájení školního roku 2023/24

        • 30. 8. 2023
        • Organizace nástupu žáků 1. tříd do školy

          V pondělí 4. září 2023 v 8 hodin proběhne setkání před vchodem do školy, kde si děti najdou podle označení třídy svoji paní učitelku. Přejdeme na místo slavnostního přivítání, v případě nepříznivého počasí proběhne v jídelně. Děti si s sebou berou aktovky.

          Po uvítání paní starostkou, paní ředitelkou a zástupci obecního úřadu odvede paní učitelka 1. A rodiče s dětmi do učebny postranním vchodem, ostatní přejdou do učeben 1.B a 1.C v Hevlínské. Po seznámení ve třídách si děti převezmou vychovatelky a vychovatel školní družiny. V učebnách proběhnou první třídní schůzky.

          Další dny budou v 7:50 u hlavního vchodu do budovy ZŠ / budovy v Hevlínské čekat paní učitelky. Výuka dle harmonogramu: v úterý do 9:40, ve středu do 10:45, ve čtvrtek a pátek do 11:40.

          Pro zájemce bude od úterý fungovat školní družina, je v provozu ráno od 6:30 do 7:40 a vždy hned po ukončení výuky. Třídní učitelky po skončení vyučování předávají děti vychovatelům, případně je odvedou ke vchodu do školy. Rodiče nevstupují do budovy.

          Informace pro žáky tříd 2. až 9. ročníku a jejich zákonné zástupce

          V pondělí 4. září proběhne jedna vyučovací hodina 8:00 – 8:45, po přivítání žáci dostanou organizační pokyny od třídních učitelů. S sebou psací potřeby.

          V úterý a ve středu jsou žáci s třídní učitelkou/učitelem: 2.- 3. třídy do 11:40, 4.- 5. třídy do 12:30, 6.- 9. třídy do 13:00. Od čtvrtka výuka dle rozvrhu (čtvrtek bez odpoledního vyučování).

          Školní jídelna: první oběd v pondělí 4. září bude vydáván od 11:00 do 12:30 hodin. Všichni přihlášení strávníci oběd dostanou. Oběd je možno odhlásit na JIDELNA.ZSZLICIN.CZ.

          Školní družina: v provozu od úterý 5. září, více na webu školy v sekci Školní družina.

          Zkušební rozvrh včetně odpoledního vyučování: od pondělí 11. září.

        • Zájmové kroužky a přípravné kurzy na přijímací řízení pro školní rok 2023/2024

        • 8. 8. 2023
        • Nabídka kroužků a přípravných kurzů ZŠ Praha Zličín ve školním roce 2023/2024:

          V pondělí 4. 9. 2023 od 17 hod ve vestibulu školy proběhne burza kroužků, lektoři představí své aktivity.

          Pro přihlašování na kroužky lektorů ze ZŠ bude od září aktivovaný systém v Edupage. Při malém počtu zájemců nebude kroužek otevřen. Pokyny k platbě najdete na webu ZŠ – zájmové činnosti. Na kroužky externích organizací a lektorů se přihlásíte dle jejich nabídky.

          Kroužky začínají v týdnu od 2. 10. 2023, případně dle informace externích organizací.

        • Den otevřených dveří a zápis do mateřské školy

        • 21. 2. 2023
        • Den otevřených dveří v mateřské škole

          Podrobné informace naleznete zde. 

           

          Zápis do mateřské školy 

          Elektronický předzápis je v termínu 7. dubna - 28. dubna 2023.

          Zápis (odevzdávání přihlášek na Vámi vybraném pracovišti) se uskuteční 9. května 2023 (čas dle rezervace v předzápisu) 

          Veškeré informace k zápisu naleznete zde

          Tento zápis není určen dětem s dočasnou ochranou v souvislosti s válkou na Ukrajině, těm je určen tzv. zvláštní zápis dne 6. 6. 2023 od 13 do 15 hodin. Informace zde. 

          Важливе попередження! Цей запис не призначений для дітей, які мають тимчасовий захист у зв'язку з війною на Україні, спеціальний запис призначений  для них  6. 6.  2023 з 13 до 15 години. Інформація тут.

        • Balíček okamžité pomoci pro Pražany

        • 12. 10. 2022
        • Vážení rodiče základní školy a obou mateřských škol,

          dovolujeme si vás informovat o Balíčku okamžité pomoci pro Pražany.

          Všechny informace naleznete ve složkách jednotlivých pracovišť - Základní škola, případně Mateřská škola (pracoviště Nad Parkem/U Rybníčku), u všech tří pracovišť v kolonce Balíček okamžité pomoci pro Pražany.

        • ŠKOLNÍ ASISTENT DO MATEŘSKÉ ŠKOLY

        • 12. 10. 2022
        • Do mateřské školy v Nedašovské ulici hledáme česky mluvícího školního asistenta.

          Úvazek 0,3 (12 hod/týden) říjen 2022 - únor 2023. Pracovní doba v dopoledních hodinách. Nástup možný ihned.

          Nutné pedagogické vzdělání nebo hotový kurz asistenta pedagoga.

          Více na zednikova@zsamszlicin.cz nebo 604 352 280

        • UČITELKA MATEŘSKÉ ŠKOLY

        • 5. 10. 2022
        • Do Mateřské školy Nedašovská hledáme kvalifikovanou a šikovnou paní učitelku na zástup za nemoc s návazností zástupu za mateřskou dovolenou. Nástup možný ihned.

          Více informaci na zednikova@zsamszlicin.cz nebo na 604 352 280

        • ZÁKLADNÍ ŠKOLA ZLIČÍN HOSTILA FINSKÉ DĚTI S JEJICH UČITELI

        • 19. 9. 2022
        • Ve dnech 5. – 7. 9. 2022 jsme měli vzácnou příležitost přivítat v naší škole návštěvu z Finska. Tzv. SUSIKOULU = vlčí škola je určena dětem fanoušků, kteří jezdí podpořit svůj tým na mezinárodní turnaje. Tentokrát se účastnila Mistrovství Evropy v basketbalu, které se v těchto dnech pořádalo i v Praze. Vlka má ve znaku finský basketbalový tým – symbolizuje jejich rychlou agresivní hru. Naši školu navštívilo osmnáct dětí se dvěma vyučujícími a koordinátorem.

          Protože jsme se již dlouho intenzivně snažili navázat kontakty s finskými školami (Finsko tvoří naprostou špičku v oblasti vzdělávání), oslovovala jsem mj. i velvyslanectví ČR ve Finsku a Finské velvyslanectví v Praze. Nadšeně jsme proto souhlasili, když nám z finského velvyslanectví v srpnu zatelefonovali a nabídli nám, abychom společně s učiteli SUSIKOULU připravili pro jejich i naše žáky třídenní program. Finští kolegové přislíbili, že nám pomohou zajistit školy, které nám pomohou zrealizovat plánované stáže ve Finsku, na něž jsme do té doby nenašli partnery.

          Aby si i naši žáci co nejvíce finských přátel užili a procvičili se v angličtině, při přípravě programu se vystřídalo několik tříd na 2. stupni. Vzájemně si prezentovaly zajímavosti ze svých zemí, naše děti připravily pro Finy svačinu, všichni si zazpívali české i finské písně. Společně si zatančili, řešili přírodopisné úkoly, vzájemně se učili základní slova a konverzační fráze obou jazyků. Nejvíce se žáci i učitelé pobavili při zdolávání českých a finských jazykolamů.

          Důležitým bodem programu byl samozřejmě Eurobasket – úterní zápas ČR – Finsko v O2 aréně. Česká basketbalová federace projekt podpořila darováním vstupenek na tento zápas pro finské i naše děti a jejich učitele. Pro všechny to byl obrovský zážitek. „Vlci“ zaslouženě porazili náš tým 98:88 a tímto vítězstvím si zajistili postup do semifinále v Berlíně.

          Poslední den se naše i finské děti utkaly stejně jako týmy na Mistrovství Evropy v basketbalu. Ze hry bylo už na první pohled zřejmé, že děti jsou z rodin sportovních fanoušků a že košíkovou opravdu umí. Naši žáci byli naopak úspěšnější v miniházené.

          Vlčí škola ve středu odpoledne ještě pokračovala v rezidenci finského velvyslance. Byli jsme velmi hrdí na to, že na slavnostní program přizvali i nás – tři zástupce z hostitelské školy. Pan velvyslanec nás osobně přivítal a poděkoval za připravení programu pro SUSIKOULU. Autobus přivezl finské hráče, kteří si museli najít svého „parťáka“ z řad finských dětí vyluštěním anagramu. Všichni reprezentanti se bavili pestrými aktivitami, které pro ně připravili finští žáci se svými učiteli. Měli jsme velkou radost, když si zahráli i naše originální pexeso (česká x finská vlajka, prezident, jídlo, nápoj, hlavní město, logo hokejového týmu atd.). Nakonec pan velvyslanec poděkoval finskému týmu za skvělé výkony a popřál mu hodně štěstí do dalších bojů na Mistrovství Evropy.

          Pro naše žáky byla spolupráce zajímavým zpestřením výuky, přesvědčili se, jak je jednoduché komunikovat, pokud se učí a ovládají světový jazyk. Věříme, že je tato zkušenost namotivuje a budou se chtít do angličtiny ještě více „opřít“. My pedagogové jsme byli nadšeni posláním celého projektu i tím, že finské ministerstvo školství i velvyslanectví podporují spolupráci nejlepších sportovců a žáků základních škol. Bylo by skvělé zavést podobné propojení i u nás. Tento projekt přináší nezapomenutelné zážitky a inspiraci pro zúčastněné děti i učitele. Pro ZŠ Zličín to byla příležitost nastartovat spolupráci na mezinárodní úrovni a podle reakce hostů i článků v médiích to byl start nadmíru povedený. Závěrem musím poděkovat všem pedagogům i dětem, které se na přípravě i samotném programu podíleli. A ostatním za toleranci a vstřícnost, protože vše skloubit s rozjezdem školního roku bylo velmi náročné pro celou školu. Ale stálo to za to.

          Za vedení školy V. Šimáčková a K. Šmídová

          Navsteva_finske_Sousikoulu_cely_prubeh.docx​​​​​​​

        • Hledáme asistenty do mateřské školy

        • 15. 8. 2022
        • Do mateřské školy v Nedašovské ulici hledáme:

          Školního asistenta/tku na poloviční úvazek. Nástup září 2022. Pracovní doba po-pá 8-12 hod. Požadujeme pedagogické vzdělání nebo kurz asistenta pedagoga.

          Dvojjazyčného školního asistenta na poloviční úvazek. Nástup září 2022. Pracovní doba po-pá 8-12 hod. Požadujeme pedagogické vzdělání nebo kurz asistenta pedagoga, znalost (doloženou zkouškou) cizího jazyku (ideální ruský/ukrajinský). 

          Pro více informací kontaktujte zastupkyni ředitelky pro MŠ Pavlínu Zedníkovou - zednikova@zsamszlicin.cz nebo 604352280

        • Výsledky přijímacího řízení do mateřské školy pro ukrajinské uprchlíky

        • 17. 6. 2022
        •  Základní škola a Mateřská škola, Praha 5 – Zličín, Nedašovská 328

           

          Č.j.:  Míš/202/2022                                                                                                                     V Praze 15. 6. 2022

          R O Z H O D N U T Í

           

          o nepřijetí žáků k předškolnímu vzdělávání od školního roku 2022/2023 pro děti ukrajinských uprchlíků

           

          Příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola, Praha 5 – Zličín, Nedašovská 328, se sídlem Nedašovská 328, 155 21 Praha 5 - Zličín, rozhodla prostřednictvím ředitelky, podle ustanovení § 165 odst. 2, § 34 a § 165 a § 183 odst. 2 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů, a dále podle zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů, takto:

           

          z důvodu plné kapacity školy nelze vyhovět žádostem o přijetí k předškolnímu vzdělávání od školního roku 2022/2023 k předškolnímu vzdělávání v Základní škole a Mateřské škole, Praha 5 – Zličín, Nedašovská 328, se sídlem Nedašovská 328, 155 21 Praha 5 – Zličín

           

                                                                                                                                                                                                              

                                                                                                          

           Mgr. Bc. Vladimíra Šimáčková

                                                                                                                                                        ředitelka školy

           

          Rozhodnutí o nepřijetí jsou k vyzvednutí v kanceláři vedoucí učitelky na pracovišti Nedašovská 328, 21. 6. 2022 v čase od 13.00 do 15.00 hodin.

           

          rozhodnuti_o_neprijeti_deti_ukr._uprchliku_MS.pdf

           

          UKR_rozhodnuti_o_neprijeti_deti_ukr._uprchliku.pdf

        • Kritéria přijímání k základnímu vzdělávání pro rok 2022/2023

        • 17. 3. 2022
        • Ředitelka školy zaktualizovala kritéria k přijímání dne 18. 3. 2022 po konzultaci s MHMP

          2_Kriteria_prijimani_deti_do_ZS_2022_-_23.doc​​​​​​​

          Důležitá informace!

          • 1) V případě vyššího počtu uchazečů, kteří splňují zákonné kritérium místa trvalého pobytu v příslušném školském obvodu nelze využít přednostní přijetí dítěte s místem trvalého pobytu v daném školském obvodu, jehož sourozenec se v dané škole již vzdělává, popř. další podpůrná kritéria. V daném případě musí být splněna rovnost této skupiny uchazečů. V případě vyššího počtu těchto uchazečů je doporučena forma losování ze všech uchazečů splňujících podmínku spádovosti.

          • 2) Do zápisu 6. a 7. dubna se nesmí přihlašovat cizinci, kteří přišli do ČR po 24. 2. 2022, tito se mohou přihlásit do případného dalšího zápisu (pokud bude kapacita).

        • Oznámení o udělení ředitelského volna

        • 3. 3. 2022
        • Oznamujeme vám, že v souladu se zákonem 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání, § 165 vyhlašuji na den 13. 4. 2022 pro žáky základní školy ředitelské volno. Jedná se o středu před velikonočními prázdninami. Školní výuka bude pokračovat od úterý 19. 4. 2022.

           

          Pro zájemce z 0.- 4. ročníku bude k dispozici školní družina (bez stravování).  

           

           V Praze 1. 3. 2022 

          Mgr. Bc. Vladimíra Šimáčková, ředitelka školy 

        • Dvojjazyčný asistent v MŠ

        • 14. 1. 2022
        • Do mateřské školy v Nedašovské ulici hledáme dvojjazyčného školního asistenta na poloviční úvazek. Nástup možný od února. Pro více informací zednikova@zsamszlicin.cz nebo 604352280.

        • Informace k testování v lednu 2022

        • 2. 1. 2022
        • V prvních dvou týdnech nového roku proběhne covid testování všech žáků i zaměstnanců (včetně očkovaných a po prodělaném onemocnění) vždy v pondělí a ve čtvrtek. V dalších týdnech pak vždy v pondělí. Žáci, kteří nebudou přítomní v testovací den, projdou testováním po prvním příchodu do školy. Lze se též prokázat platným testem provedeným v laboratoři. Pro žáky bez testu platí povinnost mít roušku/respirátor po celou dobu pobytu ve škole. Podrobnější info v dokumentu MŠMT Info_pro_rodice_k_testovani.pdf